Kun Yleisradio tekee ohjelmasarjan tai yksittäisen ohjelman Ilmastonmuutoksesta ilmastojournalismin näkökulmasta on lähes sääntö että ihmisen toimintaa, sen ilmastolle haitallinen elämäntapa tullaan syyllistämään alusta loppuun. Vedotaan ihmiseen, sen kulutustottumuksiin ja puututaan lähes kaikkeen mitä ihminen tekee ja tehdään tehty rikolliseksi sekä haitalliseksi,

Kun Yleisradio sitten tekee ohjelmasarjaa tai yksittäistä ohjelmaa ilmastonmuutoksesta ilmastojournalismin näkökulmasta miksi sitten yleisradio laittaa ohjelmantekijät matkustamaan ympäri maapalloa. Kun samaan aikaan syyllistetään lentäen tapahtuvaa matkailua ilmastolle, luonnolle ja ympäristölle kaikkein tuhoisimpana niin yleisradio itse matkustaa lentokoneella Afrikkaan Amazonialle sekä muualle tekemään ilmastojournalismia.

Jos yleisradio olisi AIDOSTI huolissaan ilmastonmuutoksesta sekä toimisi uskottavasti ilmastojournalistisessa mielessä ei yksikään suomalainen toimittaja lähetettäisi matkaan vaan ohjelmiin sisältö hankittaisiin käyttämällä paikallista mediaa. Tehty aineisto siirrettäisiin tiedostona pilvipalveluun josta Yleisradio voisi suomessa ladata tiedosto käyttöönsä.

Yleisradio on muutenkin kunnostautunut kahdella penkillä istumisessa. Kun samaan aikaan syyllisestään matkailua ilmastohaittana matkustavat toimittajat itse juttujensa perässä vaikka pandemiankin aikana yleistyneet videopalaverit ovat ilmastoystävällinen vaihtoehto.

Kun seuraavan kerran katsotte Yleisradion tekemiä ilmastonmuutoksesta kertovia ohjelmia tai ihan yksittäisikäin juttuja katsokaa tarkkaan miten se on tehty. Ilmastojournalismi ei ole kestävää ja aidosti uskottavaa jos se tehdään samalla ympäristöä tuhoavalla tavalla.

Ryhmä Afrikkaan matkustavia journalisteja on ilmastolle yhtä rasittavaa kuin yksittäinen afrikkaan matkustava. Sama lentokone, Sama etäisyys. Vain se yksittäinen matkustaja on se paha mutta ilmastoposeeraava joukko toimittajia ei ole… Vai???

YLEISRADIO Tunnustakaa pois. Matkustaminen on vaan niin tuhoisan mukavaa